dinsdag 8 juli 2014

Maaltijdsalade met krab en spitskool.

Mijn vader gaf een spitskooltje mee.
Geweldig toch, al decennia eten we wat 
hij meegeeft.
Vooral nu er zoveel lekkers uit de tuin komt.
Mijn zus heeft er ooit eens een gedicht van gemaakt
wat ongeveer zo begon:

Een vader groot en sterk
niet bang voor 't zware werk.
Hij staat voor niets
en springt elke dag op zijn fiets.
Wind en regen
houden hem niet tegen,
om te telen
groenten van de koude grond
dat houdt hem
en ons gezond.
*
Vader heeft altijd goed voor ons gezorgd, hij is nu niet meer zo
groot en sterk en zijn tuin heeft hij niet meer,
maar hij gaat naar mijn zus, die heeft ruimte zat
en hij kan ook niet meer alles zoals vroeger,
tja, als je in de negentig bent.....en
hij heeft langzamerhand  (genoodzaakt) hulp moeten accepteren.
Toch beschouwt hij naar haar tuin gaan als een uitje,
hij plukt nog zelf de boontjes bijvoorbeeld.

Maar het kooltje gaf me inspiratie voor deze maaltijdsalade:

Volkoren fusilli gekookt en
de helft van het spitskooltje heel fijn gesneden erbij,
1 klein blikje mais en een blikje krab



Een half bosje lenteuitjes fijn gesneden erbij,
evenals de helften van een handvol fijne perla tomaatjes
van onze groenteb(r)oer.
Een dressing van 2 eetlepels slasaus,
een scheutje witte balsamicoazijn en
een theelepel dijonmosterd,
goed mengen en verder flink wat dille erdoor
en op smaak brengen met zout en peper
eventueel met tabasco, flink wat pit,
waar ikzelf dol op ben.

maaltijdsalade met krab




Je zou er eventueel ook nog in blokjes gesneden paprika bij kunnen doen,
dat lijkt me ook wel lekker,
dat doe ik de volgende keer vast wel.

1 opmerking:

  1. hoi zus, wat een lekker receptje. ook ik heb van pa een spitskooltje gekregen en heb je salade (wel in wat aangepaste vorm; ik had geen tonijn en hou niet zo van mais) gemaakt. heerlijk met die hitte!!! Ik had nog wat over en dat smaakte de volgende dag op het werk ook nog heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen