zaterdag 28 september 2013

Zeeuwse knop appelcake

een appelcake gebakken.
Het is ongeveer hetzelfde recept als de perzikcake.

zeeuwse knop appelcake





110 gram zachte boter en 110 gram suiker romig kloppen, dan
125 gr zure room en 2 eetlepels citroensap erdoor.
Zeef 220 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1 theelepel
natrium bicarbonaat en roer door het beslag.
Schil 2 of 3 appels en snijd ze in dunne partjes,
als het nog harde appels zijn, dan eventjes
blancheren met een beetje appelsap
en uit laten lekken.
Vet de vorm in en schep de helft van het deeg in de vorm.
Leg hierop de appelschijfjes en strooi er royaal
suiker gemengd met kaneel over.
Doe de andere helft van het deeg in de vorm
en strijk het glad.

In het midden van de oven 180º C
in 55 minuten bakken.

Ze zijn allebei heerlijk, zowel de perzikcake
als de appelcake.
Ik ben nu helemaal verslingerd aan de zure room,
want dan wordt de cake echt romig, en houd je
niet zo van zuur, dan laat je het
citroensap gewoon weg en voeg dan
een scheutje melk toe.
Smakelijk !!

7 opmerkingen:

  1. heey leuk nog een Zeeuw!! Appelcake is altijd lekker in welke vorm dan ook ;-)
    maar deze is wel mooi. Waarschijnlijk ziet ie er op het moment heeeeeel anders uit....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Marbada, ja, je ziet er nix meer van, hahaha.

      Verwijderen
  2. wat leuk zus!! ik heb het zeeuwse bakboek deze zomer nog in mijn handen gehad en dacht gelijk aan jou....... gelukkig heb ik toch wat anders voor je gekocht, anders had je het dubbel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo, ik woon net over de grens in België en heb een paar jaar geleden een bakvorm Zeeuwse knop gewonnen in een tombola in Goes. Daar zaten ook twee zakjes mengeling in o.a. "De Ruyter". Ik weet allen dat ik zulke zakjes kan kopen in de VVV in Hulst, maar daar geraak ik niet altijd met het openbaar vervoer, zeker nu niet met al die werken in en rond Hulst . Ik ben daarom heel blij dat ik deze recepten gevonden heb. Groetjes, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je dit recept gevonden hebt Ria, ik ben blij dat je er wat aan hebt.

      Verwijderen