zaterdag 14 september 2013

Perzikcake

Dit recept van een perzikcake
heb ik eens gezien op de tv zender Foodnetwork.
Het werd gemaakt door Ina Gartner.

Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik
het recept proberen op te schrijven.
In Amerika hebben ze andere maten zoals b.v. een cup,
een halve en een kwart cup.
er wordt daar ook veel met allerlei maatjes gekookt,
ook kleine zoals ¼, ½ of 1 theelepel en ½ en 1 eetlepel.

Dit is het geworden:



perzik cake


Het recept:

110 gr zachte boter
110 gr suiker
2 eieren
250 ml zure room
220 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel natrium bicarbonaat
1 theelepel vanille extract
snuf zout
4 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
4 of 5 rijpe perziken
handje walnoten of pecannoten

oven voorverwarmen op 180ºC

Roer de boter en suiker romig en voeg een voor een
de eieren toe en
de zure room, het vanille extract en het zout.
Zeef de bloem met bakpoeder en natr. bicarbonaat
en voeg het in gedeeltes toe.
Doe de helft van het beslag in een (ronde) vorm die eerst is
ingevet en bebloemd.
Ontvel de perziken en haal de pit eruit
en snijd ze in schijfjes.
Leg de helft van de perziken op het beslag.
Meng de suiker en kaneel en bestrooi
de perziken met de helft.
Dan de andere helft van het beslag erop,
weer schijfjes perzik en suiker-kaneel
en tot slot de grof gehakte noten
er bovenop gestrooid.

Zet de vorm in het midden van de oven
en bak ongeveer 55 minuten.

Als het goed is, is de cake mooi gebruind
en heerlijk smeuiig en vol van smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen