maandag 12 november 2012

Wafels voor een feestje

In de zomervakantie was mijn kleinzoon
jarig geweest.
Hij zou een feestje geven
maar telkens kwam er iets tussen.
Zaterdag was het dan eindelijk zover.
Met 6 jongens gingen
ze naar het zwembad.
Wat een pret,
en een loeihonger erna natuurlijk.

Hij had gevraagd of ik wafels wilde bakken
zijn moeder zou dan pannenkoeken maken.

Voor 12 luxe wafels:
Met veel boter en room
(en veel calorieën, maar lékker!!).

165 gr gesmolten boter
190 gr suiker
3 eieren, gesplitst
190 gr bloem
2 volle theelepels bakpoeder
1 dl room

Doe de suiker en meel/bakpoeder in een kom.
Roer de eidooiers door de gesmolten boter en
giet dit bij de suiker en meel,
voeg de room toe
en meng goed tot
een glad mengsel.


Klop de eiwitten
met een snuf zout goed stijf
en spatel dit door het deeg.
Omdat het deeg best wel stug is,
hoef je echt niet zo voorzichtig te spatelen
zoals het in de boeken staat.
Dus roer maar ferm het eiwit
in twee gedeelten door het deeg.


Heb even geduld,
want dit beslag moet zeker een uur rusten!

Bak dan de wafels volgens de gebruiksaanwijzing
van je wafelapparaat.


wafels
                                         De wafels vielen zo in de smaak bij de jongens,
ze verdwenen als sneeuw voor de zon.

Een van de jongens zei dat dit superlekkere wafels zijn.
Ze mochten zelf  van alles er op doen,
er was slagroom, poedersuiker
en basterd suiker,
jam en kersen.
Maar de meesten hadden gewoon poedersuiker
dat vonden ze het lekkerste.
Daarna gingen ze vrolijk verder met de pannenkoeken.
Daar was ook een stapel van.

Het is toch geweldig te zien dat ze er met smaak van aten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen