dinsdag 20 november 2012

Gevulde speculaasjes

Als het buiten zo mistig en kil is
wat is er dan fijner,
 dan om iets
 lekkers maken in de keuken?

Gevulde speculaasjes,
het zijn net mini-gevulde koeken
maar dan nog lekkerder,
met speculaassmaak.

Wat heb je nodig:

250 gr bloem
1 volle theelepel bakpoeder
160 gr boter
150 gr bruine basterd suiker
1 ei
2 eetlepels speculaaskruiden
2 eetlepels melk
snuf zout

Maak hiervan een soepel deeg
verpak het in plastic folie
en maak het een beetje plat,
leg het  deeg
minstens 1 uur in de koeling.

Voor de vulling:
250 gr amandelspijs
een half ei
 1 eetlepel suiker

Een siliconenmatje met holtes is hiervoor ideaal
maar je kunt ze ook plat op de bakplaat maken.



Rol de helft van het deeg uit en steek er rondjes uit
van 6 cm doorsnee.
Doe je het op een andere manier,
je kunt ze ook plat leggen en
dan eventueel ook groter maken.


Leg de rondjes in de holtes.

Verkruimel de spijs en roer het halve ei door met de suiker.
Leg in elk rondje
een volle theelepel spijs.


Rol nu de andere helft van het deeg uit
en steek er weer dezelfde rondjes uit.
Leg ze op de rondjes met spijs.
Druk ze even aan.

Leg hier bovenop een halve garneeramandel
en gebruik het andere halve ei
om te bestrijken met
een kwastje.


Bak ze in een voorverwarmde oven
20 minuten
op 175 ºC,



De geur die dan in je huis hangt.....
verrukkellijk !!!

gevulde speculaasjes

De koekjes zijn klein genoeg om telkens
van te snoepen,
mocht je soms lijnen
dan is één  precies groot genoeg.

Maar geloof me,
je kunt er niet van af blijven.


1 opmerking:

  1. Ha Loes,
    Ik heb je een award gegeven op http://boekenstek.blogspot.com/
    Groeten,
    Pleun

    BeantwoordenVerwijderen