Tegenwoordig wordt er veel thuis brood gebakken
en dan vooral met een broodbakmachine.
Zo'n broodbakmachine heb ik ook jaren gehad.
Maar toen die ermee ophield en ik
een nieuwe gekocht had
was ik erg teleurgesteld dat het brood
dat eruit kwam niet die kwaliteit had
dan het brood dat uit de vorige kwam.
Dat is al weer enige jaren geleden, want ik kocht voortaan
maar liever brood van de bakker.
Toch kreeg ik de kriebels om eens zelf
een broodje te bakken.
Op het net een simpel recept opgezocht.
De helft wit meel en de helft volkorenmeel.
Het brood was al bijna op, nog een beetje warm
en zo lekker.
Met eerlijke ingrediƫnten en zonder
broodverbeteraar.
Niet te geloven wat daar allemaal inzit,
als je dat weet zou je nooit meer
in de winkel een brood kopen.
Het is wel veel werk om dat voor alle dag te maken,
maar ik ga het zeker nog meer doen.
Ja heerlijk he, ik gebruik de machine alleen nog voor het kneden dat is wel handig. Vind het ook veel lekkerder uit de oven. Er is ook een recept voor langzaam rijzend deeg, dat kan je dus 's avonds maken en kan dan de hele nacht rijzen en dan 's morgens de oven in. Moet het ook nog uitproberen hoor. http://attic24.typepad.com/weblog/2014/01/artisan-bread.html
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor de verwijzing naar Attic's blog.
VerwijderenHet ziet er spectaculair uit en simpel, je moet alleen veel geduld hebben.
Heel lekker eigen gebakken brood. Sinds een paar weken doe ik dat ook weer, wel in de broodbakmachine en niet in de oven.
BeantwoordenVerwijderenZo lekker en warm heb je ze niet van de super.
VerwijderenZelfgemaakt brood is inderdaad veel lekkerder. Af en toe bak ik ook een brood en dan is dat sneller op dan eentje van bij de bakker. Wel doe ik alles manueel en in de oven ondanks ik een broodmachine heb.
BeantwoordenVerwijderenVan een zelfgebakken brood geniet je veel meer.
Verwijderenziet lekker uit...wow
BeantwoordenVerwijderenDank je wel.
VerwijderenWat goed van je. Ziet er heel professioneel uit.
BeantwoordenVerwijderen