AVG.

vrijdag 27 september 2019

Herfst!

Het is weer herfst!
Deze week met veel regen, wel zo'n 30 mm.
Vorige week hadden we nog een warm weekend
en nu is het nog steeds niet echt koud.
Maar ze er zijn er weer: Wie is er niet dol op
al die lekkere appels en peren,
pompoenen, paddenstoelen
en noten!!
Appelmoes en stoofpeertjes
hebben we al gegeten, maar nog
geen appeltaart.
Van Dr. Oetker is er een appel-kaneel taart.
Op basis van een pak Wolkentaart.
Maar ik ben niet zo van pakjes en zakjes,
en heb het naar mijn eigen smaak aangepast.




Dit is mijn eigen wolkentaart met slagroom
in plaats van boter.





Dit is het recept:
2 grote appels, in blokjes gesneden
3 eieren
200 gram suiker
vanille suiker
vanille extract
250 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder
200 ml slagroom
kaneel naar smaak

Oven voorverwarmen op 180ºC
Bekleed springvorm met bakpapier.

Klop de eieren, suikers en extract
heel licht en luchtig (8 minuten).
Zeef de bloem en bakpoeder.
Voeg in 3 delen de bloem en slagroom toe
en mix kort tussendoor.
Verdeel driekwart van het beslag
over de bodem en leg de
appelblokjes er boven op.
Roer zoveel kaneel door de rest van het 
beslag dat deze wat donkerder van kleur wordt
en strijk dit over de appels.

Bak 40 minuten in de oven.
Bestrooi met poedersuiker.

Smakelijk!


11 opmerkingen:

  1. Mmm...does that ever sound and look delicious!
    Thank you for sharing your recipe with us,a must try during this beautiful season of fresh apples.

    Joy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmmm dat ziet er heerlijk uit.
    leuk recept koop ook weleens pak wolken maar dit hebje altijd in huis.
    en ben wel voor zonder pakjes en zakjes al is het soms wel makkelijk.
    liefs crea-roosje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor het recept. Vanmiddag regende het ook zo hard hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmm klinkt heerlijk en ziet er mooi uit. Benieuwd of mij dit zou lukken? :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Your cloud cake looks fabulously delicious, Loes. I am happy to say that Spring is performing in a beautiful way down here. =)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh.... heerlijk zeg appeltaart niet teversmaden

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat lijkt me dit lekker! Ik ben blij met je recept en ga het bewaren. Hopelijk komt er dit weekend wat van om te bakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmm, heerlijk! Heel gezellig, de herfsttijd. Ik ben ook al lekker aan het koken en bakken.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lekker zus! Weet je nog dat moeder elke week een appeltaart maakte voor het weekend? Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. l have a question. the cream in the recipe must be liquid or whipped?

    BeantwoordenVerwijderen