Deze late herfst taart heb ik laatst gemaakt
voor een verjaardag.
Niet bekleden met marsepein,
was de boodschap, het ermee versieren mocht wel.
herfst taart |
De vulling was een perenbavarois en de omtrek
is ingesmeerd met slagroom.
De taart is herfstig versierd met klimop bladeren, muisjes,
paddenstoelen en eikeltjes.
Echt een leuk werkje als het buiten nat en koud is.
Ook vandaag was het echt een 'binnenzitdag'
met heel veel regen en later
op de dag ook veel wind.
Hier aan de dijk buldert het af en toe!
Ik heb samen met mijn lief de vriezer maar schoongemaakt,
wat een ruimte heb je dan als je daarmee klaar bent.
En na afloop heerlijk samen een mok met hete
chocolademelk gedronken
met een grote toef slagroom,
daar waren we wel aan toe !
Een juweeltje heel knap !!!!
BeantwoordenVerwijderenYour decorations are so very cute. How do you do it?? The little mouse and the toadstools are so sweet. It sounds very chilly over there. Perfect weather to curl up with a mug of hot chocolate and perhaps a slice of one of your delicious cakes.
BeantwoordenVerwijderenPrachtig Loes. Zonde om op te eten. Vooral die blaadjes bespoten met "goudverf"....geweldig!
BeantwoordenVerwijderenToen je vertelde van de vriezer, dacht ik meteen: O ja, dat vervelende klusje! :-)
Dab heb je wel warme chocomel verdiend.
Groetjes, Jannie
Interesting to see the mice! Are they a symbol for autumn there?
BeantwoordenVerwijderenWat een kunstwerk!
BeantwoordenVerwijderenWow, wat een prachtige herfsttaart!! Echt heel mooi. En vast ook heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenWow, wat een prachtige herfsttaart!! Echt heel mooi. En vast ook heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenWat een fantastisch mooie taart!! Goed dat je alles op de foto zet, bijna jammer om op te eten.
BeantwoordenVerwijderenIk heb gisteren pakken chocolademelk en echte chocomel-mokken kado gegeven (vond ik bij de kringloop). :-)
Groetjes, Marijke