We zijn nog lang niet uitgekeken
en uitgegeten in de salades.
Ze zijn er immers te kust en te keur, zoveel variaties,
het is allemaal lekker en lang niet altijd
alleen voorbehouden voor in de zomer.
Deze keer een wortel-bloemkool salade,
die ik vorige week maakte.
wortel-bloemkool salade |
Wat heb je nodig:
een paar wortels, of 1 winterwortel
een stuk bloemkool
een stuk komkommer
klein blikje witte bonen in tomatensaus
enkele kleine tomaatjes
dressing:
2 el olijfolie extra vierge
1 el witte wijnazijn
1 thl mosterd
1 thl honing
zout en peper
Rasp de wortels of snijd ze in dunne juliƫnne
de bloemkool fijn maken in de keukenmachine,
met kleine beetjes tegelijk,
snijd de komkommer door de helft en
nog eens, als een kruis en
snijd dan in plakjes
snijd de tomaatjes in kwarten
roer de witte bonen in tomatensaus
er door heen.
Klop de dressing en giet dit er over heen.
Garneer met wat peterselie.
lekker ik ben ook een fan van salades ,, vooral zelfgemaakte huzarensalade...thanks voor het delen...groetjes
BeantwoordenVerwijderen