Dit weekend had ik een taart gemaakt in mijn
Zeeuwse Knop vorm.
Om zoveel mogelijk plantaardig te blijven heb ik
geen kwark, maar sojayoghurt gebruikt.
Er zit wel gelatine in, want het gebruik van agar-agar
is mij nog niet zo bekend, eigenlijk moet ik zeggen
dat ik het nog nooit eerder had.
Maar dat komt nog mettertijd.
Mijn Zeeuwse Knop dus, wel vaker in gebakken, meer de cakes dan.
De Zeeuwse Knop met olie lichtjes invetten.
6 blaadjes gelatine in water laten weken .
Dan een doosje aardbeien pureren
1 sinaasappel uitpersen en het sap aan de kook laten komen
en dan de geweekte gelatine, van het vuur, op laten lossen.
Even af laten koelen en dan in een kom
de aardbeienpuree met de sojayoghurt (½ liter) en sinaasappelsap
met gelatine door elkaar spatelen.
Eventueel een paar scheppen witte basterdsuiker erbij.
Eventueel een paar scheppen witte basterdsuiker erbij.
Ik heb geen slagroom erbij gedaan, want dan zou
de vorm overlopen.
Ongeveer 3 uren in de koeling laten staan en dan
200 gram biscuits of bastogne koeken
verkruimelen en door
100 gram gesmolten boter of
(plantaardige) margarine vermengen.
Eventueel 1 eetlepel cacao aan de biscuits toevoegen.
Verdeel dit voorzichtig over de taart.
Nog eens 3 uren koelen, of een nachtje in de koelkast.
Zeeuwse Knop taart met sojayoghurt |
Heel lekker met een saus van bramen en zwarte bessen erbij.
En voor wie het niet laten kan, slagroom !
Mmmmm. ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenNog nooit sojayoghurt gegeten, laat staan er een taart mee gemaakt.
Misschien nu voor het eerst eens doen!
Groetjes, Jannie
Leuke bakvorm heb je gebruikt ...
BeantwoordenVerwijderenZiet er zo lekker uit ...
Fijne maandag ... lieve groetjes Valerie ♥
Mjammie, dat ziet er lekker uit! Prachtvorm.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor jullie aardige berichtjes.
BeantwoordenVerwijderenHet was verrassend lekker en omdat er geen slagroom in zit, was het meer zoals je een pudding hebt, wat steviger. Maar zeker voor herhaling vatbaar !!