AVG.

vrijdag 26 juli 2013

Kersen en clafoutis

Op de gezellige Krabbefoor in Bergen op Zoom
een kersenontpitter gekocht.
Dat ben ik al tijden van plan, maar als het niet het seizoen is,
dan vergeet je zoiets al gauw. Je hebt er pas
erg in als je ze nodig hebt.


En natuurlijk een heleboel kersen gekocht.
Het meeste ervan wordt toch wel gewoon zo gegeten,
zo heerlijk.....het sappige bijten in de heerlijke zoete kers, de pit door
je mond laten rollen en dan de pit zo ver mogelijk uitspugen.
Doe dat bij voorkeur buiten, want als je ze binnen eet moet je de
pit in je hand uitspugen en dat geeft weer rode vlekkerige handpalmen.
Ik nam ze mee naar 't strandje,
door het zoute water zul je daar nooit kersebomen zien groeien.

En ik maakte een clafoutis !




De kersen ontpitten, ongeveer een half pond,
en strooi er een handje witte basterdsuiker over.
Laat dat een half uurtje staan.
Doe 100 gram bloem in een kom met 1 theelepel bakpoeder,
75 gram witte basterdsuiker, 2 grote eieren, snufje zout en
klop met een garde of mixer goed door.
Klop er een scheutje melk door.
Vet een ovenschotel in met boter
(ik was dat vergeten, dat zie je aan de zijkanten van de schaal!)
leg de kersen op de bodem
en giet het beslag over de kersen.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 175ºC,
na ongeveer 3 kwartier is het gaar,
controleer dit met een satestokje of met een vork.
Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm,
strooi er dik poedersuiker over en geef er
een schepje slagroom bij, of
(wij vinden dat lekker) een beetje gele vla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten