Dit appelgebak mag eigenlijk niet
de naam hebben van
appelstrudel, of
appelcarree, maar
het is evengoed lekker.
Er lagen nog veel appels en wilde er wat mee doen.
Appelmoes natuurlijk,
en ook gebak, maar dan wel iets anders
dan appeltaart, of appelcake.
Toe heb ik dit bedacht.
Om te beginnen heb ik 3 appels
geschild en in blokjes gesneden.
In een pan gedaan, met
1 eetlepel boter en 1 eetlepel honing,
een handje rozijnen en een halve
theelepel koekkruiden.
Op een zacht vuurtje ietwat gaar laten worden,
en ook om het vocht wat te laten verdampen.
Af laten koelen.
Toen het afgekoeld was heb ik er een lepel custardpoeder
doorgeroerd.
Van een pakje bladerdeeg 5 vellen laten ontdooien.
Dan op elkaar uitrollen
tot een langwerpige plak.
In het midden de appelblokjes leggen,
het ene deel over het midden vouwen
en de andere kant even insmeren met
losgeklopt ei, en over het gevouwen deel vastplakken.
Omkeren en op een bakplaat leggen.
Met losgeklopt ei insmeren en
bestrooien met een mengsel van suiker en kaneel.
Op de bovenkant met een scherp mes inkerven.
In de oven op 200ºC, 30 minuten bakken.
Voilà, het appelgebak, à la Loes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten