Een makkelijke appeltaart
die ik al jaren maak
en eigenlijk de volgende dag
nog lekkerder smaakt.
makkelijke appeltaart |
Zet de oven op 175ºC.
Je hebt nodig:
1 dl neutrale olie (zonnebloemolie b.v.)
3 kleine eieren of 2 grote
175 gr suiker
1 thl vanille extract
250 gr bloem
1½ thl bakpoeder
snuf zout
4 appels
1 flinke eetl abrikozenjam
Doe de olie, eieren, suiker en van.extract in een kom
en klop met de mixer schuimig.
Zeef de bloem en bakpoeder met zout
en voeg toe, zet de mixer
wel op de laagste stand
om het stuiven van de bloem
tegen te gaan.
Beboter een springvorm van 24 cm
en giet het deeg hierin.
Schil de appels, snijd ze in vieren
haal het klokhuis eruit
en kras met een vork diep aan de bolle kant
van de appel, zodat het streepjes worden en
leg ze boven op het deeg.
Ik vind kaneel erg lekker, dus ik stuif een beetje
over de appels, maar het hoeft niet.
Zet de vorm in de oven en bak 55 min. op 175 ºC
Als de taart gaar is warm dan een flinke lepel
abrikozenjam met wat water in
een pan, zeef dit zonodig
en kwast het over de nog warme taart.
Als het is afgekoeld, zeef er dan wat poedersuiker overheen.
Smakelijk !!
Lekker taartje, Loes! Prachtig om te zien met die bolle kant van de appels naar boven!
BeantwoordenVerwijderenMeid wat een recept, ga ik uit proberen, bedankt
BeantwoordenVerwijderenTineke
bollies53.blogspot.com
Ziet er weer lekker uit, zus!!
BeantwoordenVerwijderenBedankt allemaal, ik heb de hoeveelheid eieren veranderd, hierboven zoals je kunt zien, en moeten het 3 kleine eitjes zijn of 2 grote, (foutje)
BeantwoordenVerwijderenanders wordt de cake te droog.
This is one of my childhood favorites ;) It´s the tastiest apple cake ever :)
BeantwoordenVerwijderenThank you Susi, yes, this is the easiest and the tastiest apple cake I can imagine.
Verwijderenmouth watering apple cake unfortunately i am not good at baking but i must try this one
BeantwoordenVerwijderen