dinsdag 24 december 2013

Fijne Kerst

Morgen is het alweer Kerstmis.
Binnen is het gezellig en warm, maar
buiten loeit de wind en het regent er nog bij, brrrr.

Nu het al zo vroeg donker is en de avonden lang zijn,
is het fijn om een haakwerkje te hebben.
Ik heb nog meer sterretjes gehaakt,
nu witte en gele in een iets dikker garen.

Foto
gehaakte kerststerren




De rolluiken zijn al vroeg naar beneden gegaan,
zo kun je binnen de sterretjes nog beter zien.
Ook nog een Zeeuwse Knop-cake gebakken,
heerlijk die geur in huis, met appels gevuld en pecannoten.
Mmmmm.

Zeeuwse Knop appelcake


Morgen, na de Kerstdienst, gaan we bij dochterlief eten.
We houden het eenvoudig, daar gaat er toch om,
om gezellig bij elkaar te zijn en de geboorte van Christus te gedenken.
Hoewel het gezellige dagen zijn, hebben we ook een droevig bericht gehad.
Een tante is gestorven, 96 jaar oud en toch nog plotseling.
Zo gaat dat soms, je hebt blijde en verdrietige dingen.
Blij omdat we allen goed gezond zijn en verdrietig
omdat we haar moeten missen.

Ieder een goede Kerst toegewenst !!

zaterdag 14 december 2013

Kerststerretjes

Deze week zes sterretjes gehaakt,
dat was in een poep en een scheet gebeurd.
Van gewoon wit glanskatoen.
En gestijfd met suikerwater.
Dat was de eerste keer dat ik met suikerwater gestijfd heb,
maar ze zijn zo stijf als een plank,
dus dat werkt fantastisch.
Natuurlijk kun je het ook voor kleedjes gebruiken.
Voor mijn gehaakte gordijnen heb ik
stijfsel, maar het is niet meer het spul wat je vroeger had.
En het is ook moeilijk verkrijgbaar.

gehaakte sterretjes



Het patroon kun je hier vinden.

donderdag 12 december 2013

Poppenkleertjes

Uit het oude boekje van de
3 Suisses met poppenkleertjes
heb ik een truitje gebreid en een
overgooiertje met schoentjes gehaakt.

Het is een schattig boekje, zelfs Barbiekleertjes
staan erin, gehaakte en gebreide jurkjes,
broekjes en truitjes.
Het is een lust om naar te kijken.

Mijn vingers jeuken om er meer te maken.



poppenkleertjes


maandag 9 december 2013

Kerstkoekjes

Op de kerstmarkt stond ik met kerstkoekjes.
Ze waren heerlijk, al zeg ik dat zelf,
maar ook anderen, want ze kwamen terug om
nog meer koekjes te kopen.

Het is een makkelijk recept :

200 gram bloem
80 gram witte basterdsuiker
150 gram boter
1 eidooier
1 theelepel koekkruiden
en een snufje zout

De ondervinding heeft me geleerd dat hoe ingewikkelder
een recept is, het nog geen garantie is voor een lekkere smaak !
Dus houd ik het simpel.

Voor de versiering : icing, oftewel eiwitglazuur.
10 gram eiwitpoeder mengen met
60 ml gekookt water, afgekoeld
schuimig mixen, dan ca. 400 gram
poedersuiker, gezeefd in delen erbij.
Goed mixen en klaar is de icing.


kerstkoekjes