donderdag 25 april 2013

Hulp in de keuken

Als ik de keuken in ga
om te koken, of te bakken
koffie zetten of wat dan ook,
als Ellis bij ons is, moet ze er bij zijn.
Ze gaat op een krukje of
kinderstoeltje staan
en helpt mee om te roeren,
kloppen, proeven en
natuurlijk aflikken.
En dat  aflikken doet ze het allerliefst.




Hier likt ze het spuitmondje van de botercrème af
waarmee ik de cupcakes heb versierd.
Op dit moment ziet ze de wereld
door een roze bril.
Ze heeft die al een paar dagen op
en denk maar niet dat ze hem af doet,
ja alleen om te gaan slapen !!
Wat heerlijk is dat...om nog zo onbezorgd
overal van te kunnen genieten.

Zo sleept ze ook overal haar beer en hond mee naar toe.
Ze stopt ze onder een kleedje en zingt:

Ik ga slapen, ik ben moe
sluit allebei m'n oogjes toe
Here houd ook deze nacht
over beer en hond getrouw de wacht.

Is dat nou niet schattig?


zaterdag 20 april 2013

Groene tractortaart en trifle

Vanmiddag deze taart gebracht bij Luuk.
Hij wilde persé een groene,
want zijn papa heeft ook
een groene tractor.



Groene tractortaart


De taart is gevuld met
de onderste laag vanille botercrème en
de bovenste laag met aardbeienbavarois
met stukjes aardbei.
Het gras en de blaadjes is gespoten
met groene botercrème.

Toen ik de aardbeienvulling maakte
had ik teveel voor de taart.
De aardbeien waren gepureerd en met
stukjes aardbei en het sap
van een bloedsinaasappel en twee blaadjes gelatine,
was het aan het opstijven.
De helft was echt genoeg, de andere helft
heb ik gebruikt voor een kindertrifle.





Voor de botercrème van de taart heb ik 3 eiwitten gebruikt,
dus de dooiers kwamen nu goed van pas.
Daarmee heb ik de dikke vla gebonden.
Toen de aardbeienmassa daarboven op en tot slot een
lekkere dikke laag slagroom.
De kinderen vonden het heerlijk
en wij ook !!

Voor een echte trifle moet er eerst
een laagje cake op de bodem, die
je besprenkelt met een likeur, welke je maar lekker vindt
en die bij het fruit past.
Daarop het fruit, de vla en de slagroom.

Maar deze variatie ging er ook goed in.

maandag 15 april 2013

Nieuwe quilthoes voor kussen.

Ben ijverig bezig aan de nieuwe hoes
voor het versleten kussen,
zie hier.

Het gaat zo lekker dat ik beide kanten
aan het quilten ben.
Het vorige kussen had maar 1 kant gequilt
en de andere zijde was een gebloemd stofje.
Als ik even doorwerk is het ene stuk
 al bijna klaar.
Alleen de rand nog.


De andere zijde wordt een kat,
gemaakt van allemaal driehoekjes.
De ogen zijn nog niet goed,
daar moet wat aan veranderd worden.




Op deze manier kijkt ze hartstikke scheel  hahaha !
Andere knopen opzoeken,
het komt vast goed.

donderdag 11 april 2013

Verjaardagstaart

Deze verjaardagstaart is
een verkeersbord
met een gewaagde tekst (!)
Ik wilde het eenvoudig houden
niet te veel prulletjes en
een puzzeltaart, daar had ik
geen tijd voor.
De taart viel toch goed in de smaak,
ze vonden het leuk en hij was lekker !





De taart met een diameter van 26 cm
was gevuld met een heerlijke
romige aardbeienmousse, en
verder nog gevuld en besmeerd met een
meringebotercrème, die
echt fluweelzacht en niet machtig was.


maandag 8 april 2013

Witlofsoep

Vanmiddag met mijn lief maar
weer eens gaan wandelen.
We verwachten immers beter weer.
Maar op het vlakke, tegen de wind in,
was het nog flink koud !!!
We verlangen toch zo naar de lente,
gisteren en vanmorgen was er heerlijk zon, maar toen wij
op pad gingen, geen zon te zien, en
helaas,  het weerbericht voorspelt
voor morgen regen.

Dus ben ik maar soep gaan maken,
een stevige, doch verfijnde witlofsoep.

Nodig:

6 dl groentenbouillon
100 gram doperwtjes
50 gram roomboter
50 gram bloem
5 dl melk(halfvol)
500 gram witlof, ontpit en kleingesneden
1 eetlepel gehakte peterselie
40 à 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper

Breng de bouillon in een pan aan de kook
voeg de erwtjes toe.
Laat ze 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.
Smelt de roomboter in een koekenpan of
hapjespan, roer de bloem erdoor
en voeg beetje bij beetje de
koude melk toe.
Blijf goed roeren zodat er geen klontjes in komen.
Doe de witlof erbij en blijf telkens roeren
tot de groenten na 15 minuten gaar zijn.

Pureer de witlof met een staafmixer of
in de keukenmachine mooi fijn.
Voeg de puree bij de bouillon en roer
tot een gebonden soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas
over de soep bij het serveren.

witlofsoep

Daar warm je lekker van op !

woensdag 3 april 2013

Quilttas

Deze quilttas gebruik ik heel vaak.
Ik heb de tas op een cursus gemaakt,
enkele jaren geleden.
Want ik wilde de fijne kneepjes van het
quilten leren,
en dat zijn er best veel (die kneepjes dan).
Het is ook erg leuk om te doen.
Op zo'n cursus leer je veel meer
dan uit een boek,
en het is nog gezellig ook
als je met een clubje bezig bent.

quilttas

Later heb ik dit patroon
ook in andere vormen gezien.
Wat kun je er veel mee !!!
Met wat fantasie maak je er heel iets anders van.
Je kunt er zelfs een vogel van maken.

De andere kant is weer heel anders,
met strikjes en een blauwe kleur erbij.

quilttas

Er zit een lekker lang hengsel aan
zodat ie over je schouder hangt.

***

Een volgster erbij, welkom JoJo !!